Alpine RS Trackday

 

DU ÄR SPECIELL. DIN BIL ÄR SPECIELL.
DEN 21:E AUGUSTI HAR VI EN GRYM DAG TILLSAMMANS!

 

Även i år är vi sena, det har varit många turer att nå fram, men nu har vi ändå det stora nöjet att än en gång bjuda in till en bandag för alla ALPINE och RENAULT SPORT-ägare i ett samarbete mellan RN Nordic tillsammans med Gelleråsen Arena. Ni får en möjlighet att lufta och testa era grymma bilar på bana! I år måste vi dock ta en liten symbolisk slant i anmälningsavgift för att få ihop dagen efter omstruktureringar internt på Renault och Alpine. Men vi vill inte ge upp denna fantastiska dag på Gelleråsen. Hoppas du vill komma!

Nybörjare eller rutinerad race-räv, alla är välkomna för en heldag på banan. Tillsammans utforskar vi våra egna gränser och lär oss mer om våra bilar, oss själva, varandra. I år kommer även banans ägare och femfaldiga STCC-mästaren Richard Göransson att ta med er på en Trackwalk (banguidning) innan vi börjar körningen.

PROGRAM

MÅNDAG DEN 21 AUGUSTI

08.45 – 09.15: Registrering, kaffe och macka
09.15 – 09.30: Förarbriefing och säkerhetsgenomgång
09.30 – 10.00: Track Walk med Richard Göranssonl
10.00 – 12.00: Körning på banan i körpass (3 grupper)
12.00 – 13.00: Gemensam Lunch i Gelleråsen VIP
13.00 – 16.00: Körning på banan i körpass

 

ANMÄLAN

Eventet kostar iår 1495kr för en bil med förare. Extraförare/passagerare betalar 300kr. Anmälan ska vara oss tillhanda senast tisdagen den 1 augusti 2023.
I avgiften ingår körning på banan, mat&fika, personlig olycksfallsförsäkring, körtips  och ett garanterat leende :-)
Anmälan och betalning sker via länken nedan.

ANMÄL DIG HÄR >


SÄKERHET & FÖRSÄKRING

Samtliga deltagare är försäkrade mot personskador som inträffar på eventet genom en särskild försäkring som tecknats av den arrangerande motorbanan. Försäkringen täcker ej skador på fordon eller skador på anläggningen som uppstår. Bankörning täcks i regel inte av ditt försäkringsbolag utan sker helt på egen risk. För exakta villkor kontakta ditt försäkringsbolag.
Alla förare och passagerare kommer behöva signera ett digitalt ansvarsavtal från Gelleråsen Arena.


MAT & DRYCK

Lunch ingår i priset och serveras i Gelleråsens VIP-tält.
Under dagen serveras även dricka, kaffe, vatten, frukt och fika i Gelleråsens Race Lounge i bandepån.


ÖVRIG INFORMATION

FÖRHÅLLNINGSREGLER
- Medåkning får endast ske om passagerare också signerat ansvaravtal. Hjälmkrav på både förare och passagerare 
- Bilen ska vara i gott körbart skick 
- Gott om mönsterdjup kvar på däcken, tänk på att bankörning sliter på däcken och de ska vara lagliga att köra hem på om man inte har extradäck med sig 
- Kontrollera bromsarnas funktion, och skick på bromsbelägg samt bromsvätska 
- Ett par extra ord om bromsar – bromsarna blir väldigt varma vid bankörning därför ska man aldrig lägga i handbromsen efter avslutat körpass då detta kan skada skivor och bromsbelägg. Känn alltid på hur bromsarna beter sig under körning och noteras en avmattning så kör in till depån och låt bromsarna svalna. 
- Kontrollera lampor, blinkers, stoppljus 
- Batteriet ska vara ordentligt fastsatt 
- Däcktryck – tänk på att trycket ökar i takt med att däcken blir varma vid körning så sänk trycket något för att inte slita ut däcken onödigt fort. Kom ihåg att höja trycket igen sen vid hemfärd. 
- Bullernivå max 95 dB. Bilar som överskrider detta tas av banan och beläggs med körförbud 
- Inga lösa föremål i bilen under körning 


PERSONLIG UTRUSTNING
- Heltäckande bomullsklädsel. (Syntetmaterial kan vara väldigt lättantändligt). 
- Hjälm avsedd för ändamålet  Det går även att hyra hjälm, balaklava och handskar på plats för 200kr.
Vi kräver ej FIA / SBF godkännande av hjälmen men vet man med sig att man kommer att köra på bana vid fler tillfällen är det klokt att investera i en ordentlig hjälm. Cykel/Skateboard-hjälm är ej godkänd utan det ska vara en hjälm som är lämplig för motorsport.


GRUPPINDELNING
Vid våra arrangemang delar vi in deltagarna i tre gruppnivåer baserat på förarens tidigare erfarenheter och ambitionsnivå. Varje grupp tilldelas en färg och en klisterlapp med gruppens färgkod sätts i vindrutan på bilen. Meddela vid registreringen vilken grupp och sätt sedan klisterlappen på vindrutan i överkant. 

Grupperna definieras enligt följande: 
- Lugn / Nybörjare (grön) = Ingen eller begränsad erfarenhet av bankörning. Här tar vi det lugnt och tar stor hänsyn till våra kamrater med goda säkerhetsmarginaler till framförvarande bil. Omkörning endast på ”säkra” områden såsom raksträckor med god marginal 
- Mellan (gul) = För dig som provat på bankörning tidigare och ”hittar runt” utan större bekymmer. Omkörning förekommer men med goda marginaler. 
- Snabb (röd) = För den erfarne bankörningsentusiasten som vill stå på. Här håller vi ett högre tempo och det kan bli nära mellan bilarna. Omkörningar sker frekvent men under säkra förhållanden med sunt förnuft och marginalerna på rätt sida. 


SERVICEPLATS / CHECKPOINT
Vi kommer erbjuda en ”serviceplats” där man kan göra enklare åtgärder på bilen. Det kommer finnas möjlighet att fylla luft, däcktrycksmätare, domkraft och även möjlighet att få hjälp med enklare åtgärder som att fylla på med motorolja (medtages själv). 


SOCIALA MEDIER
Glöm inte att gå med i de olika ägargrupperna på Facebook. Den perfekta uppladdningen inför dagen och ett sätt att hänga och delta i diskussioner med likasinnade 

Renault R.S. Club Sweden

Alpine A110 Suède

CRS Club Renault Sverige

 

VÄLKOMMEN TILL GELLERÅSEN!

Christopher Zell, Renault Nordic
0733-544660, christopher.zell@rnnordic.com 

Richard Göransson, Gelleråsen Arena
0705-245846, richard@gellerasen.se

 

 

 

     

Sök på siten